Streekproducten

Reestdal Landschaps Rund

Deze bijzondere runderen, ‘Maine Anjou’ genaamd, worden geboren als landschapsbeheerders en worden grazend groot in de natuur van Drenthe en Overijssel. Dit ras is uitermate geschikt om het hele jaar buiten te verblijven, in de winter worden ze bijgevoerd met het hooi van het Landschap zelf. Dit zijn 100% weidegang runderen. De runderen genieten van deze grote bewegingsvrijheid; het is dierenwelzijn ten top! De stieren verblijven in de kuddes en lopen vrij rond. De koeien bevallen op natuurlijke wijze in de wei en het kalf blijft gewoon bij zijn moeder.

Duke of Berkshire

In mijn zoektocht naar een smaakvol Reestvarken, samen met Andre Woertink, zijn we uitgekomen op dit zeer zeldzaam, authentiek en delicaat ras. In Lutten, aan de voet van de Reest, worden deze varkens met liefde gefokt door de familie Kleefman. Berkshire varkensvlees wordt gewaardeerd om zijn mooie en gezonde vet, malsheid, smaak en structuur. Deze varkens zijn uitermate geschikt om het hele jaar buiten te verblijven en krijgen de ruimte en tijd om rustig te groeien.

Shiitake

Sinds jaar en dag kweekt Menno Haveman zijn paddenstoelen van Japanse afkomst op een biologische manier in een bos in onze ‘achtertuin’. Dit smaakvolle, stevige en kruidige paddenstoeltje is een parel van ons Reestdal en mag daarom niet ontbreken op de menukaart.

Zuivel

Eén van de belangrijkste ingrediënten van ons restaurant wordt gemaakt door gepassioneerde mensen van de koeien van boerderijen uit de omgeving. Al hun producten worden gemaakt zonder extra toevoegingen en op authentieke wijze. En daar houden wij van!

Groenten 

Daar waar kan wordt er gewerkt met biologische verswaren. En als natuurgids uiteraard de kruiden en groenten vers geplukt uit het Reestdal en de omgeving!

Eind 2017 zijn we gestart met de samenwerking met het Carpe Vitam, het knabbelbos in Elim. Niet alleen het eten van voedsel, maar met name de toepassing, de bewerking en herkomst. De plek waar het vandaan komt, wie er mee bezig is, het verhaal achter het voedsel en de mensen die zo gepasioneerd bezig zijn met het maken van iets moois wat van ons allen een basis behoeft is. 

Eet u smakelijk!

Daniel Poolman

Ontdek onze gerechten

Foodwalk
Menukaart
Koken op locatie